ceturtdiena, 2008. gada 4. septembris

WTF!?!?

www.FocusDep.com

Latviešu basketbolists Kaspara Kambala, kuram līdz šīgada 12. decembrim ir spēka diskvalifikācija, varētu tikt sodīts par aktivitātēm basketbola laukumā diskvalifikācijas laikā, ziņo «delfi.lv».

Kambalas pēdējā laika aktivitātes plāno skatīt Veselības ministrijas Antidopinga komiteja, kas Latvijā ir koordinējošā institūcija antidopinga jomā. IZM Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska apliecināja, ka gaidāmajā sēdē Kambalas jautājums tiks izskatīts: «Teiksim tā, Kambalas lieta pamudināja sēdi sasaukt ātrāk,» neslēpj Kozlovska.

Atgādinām, ka Kambala pagājušajā nedēļā «VEF Rīga» sastāvā piedalījās pārbaudes spēlē pret SK «Valmiera» basketbolistiem, turklāt bija uz Latvijas izlases soliņa ne tikai pārbaudes mačos, bet arī pirmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Maķedonijas valstsvienību.

Taču Pasaules Antidopinga kodekss nosaka, ka pārkāpumu izdarījusī persona soda izciešanas laikā nekādā statusā nedrīkst piedalīties sacensībās, kuras rīko kodeksu parakstījušās starptautiskās sporta federācijas vai to pakļautībā esošās institūcijas. Tādejādi sodu var saņemt ne tikai Kambala, bet arī Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kambalas rīcību var traktēt arī kā Antidopinga kodeksa pārkāpumu, bet sportistam, kurš to pārkāpis atkārtoti, draud mūža diskvalifikācija.

Latvijas nacionālo izlašu direktors Edgars Buļs portālam «delfi.lv» pastāstīja, ka nepieciešamības gadījumā Kambala var tikt apzīmēts kaut vai kā masieris vai dvieļu padevējs, taču pagaidām viņam komandā nekāda statusa nav. Buļs apliecināja, ka pirms lēmuma nav runājis vai konsultējies ar Latvijas Antidopinga nodaļu, tomēr bijušas konsultācijas ar kompetentiem cilvēkiem un arī ar Juri Umbraško, kurš tāpat savulaik bija diskvalificēts.

www.FocusDep.com

Nav komentāru: