piektdiena, 2008. gada 1. augusts

U-18

www.FocusDep.com

Latvijas U-18 izlases basketbolisti Eiropas čempionāta A divīzijas F apakšgrupas trešajā spēlē ceturtdien ar 79:75 uzvarēja Krievijas vienaudžus un turpinās cīņu par 5. līdz 8. vietu.

Latvijas junioru rindās lielisku spēli aizvadīja Kalvis Krūmiņš, kas guva 30 punktus, turklāt iemezdams visus desmit soda metienus. Kristers Zeidaks guva 17 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Armanda Ošiņa rēķinā 12 punkti.

F apakšgrupā Vara Krūmiņa vadītā komanda ieņēma ceturto vietu un turpinās cīņu par 5.–8. vietu. Pirmo spēli Latvijas junioru izlase aizvadīs sestdien pulksten 21.15 pēc Latvijas laika, tiekoties ar E apakšgrupas trešo labāko komandu Serbijas jaunajiem basketbolistiem.

Pirmajā ceturtdaļā laukumā ritēja līdzīga cīņa un spēles vadība mainījās vairākas reizes. Krievijas junioriem tikai pašās desmitminūtes beigās izdevās iegūt minimālu pārsvaru (22:20). Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas U-18 izlase panāca 25:22, taču turpinājumā krievi veica izrāvienu 19:5 un puslaika beigās sasniedza desmit punktu pārsvaru (43:33).

Trešajā ceturtdaļā Latvijas junioriem izdevās veiksmīgs izrāviens (14:6), un ceturtdaļas vidū Krievijas vienaudžu pārsvars bija vairs tikai divi punkti (49:47). Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, kurā krievi nosargāja vadību, un pirms pēdējās ceturtdaļas Latvijas juniori zaudēja ar 57:61.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā latviešiem padevās vēl viens sekmīgs izrāviens (10:3), un pēc nospēlētām četrām minūtēm Latvijas juniori pārņēma mača vadību (67:64). Turpinājumā Krievijas juniori kopīgiem spēkiem atspēlējās, taču trīsarpus minūtes līdz mača beigām Kristers Zeidaks atjaunoja Latvijas izlases vadību (72:71).

Jau nākamajā uzbrukumā krievi pārņēma vadību, tomēr 42 sekundes līdz mača beigām tas pats Zeidaks Latvijas U-18 izlasi atkal izvirzīja vadībā ar 76:75. Turpinājumā krievi pieļāva kļūdas, kas viņiem traucēja panākt labvēlīgu iznākumu, bet spēles pēdējās sekundēs Zeidaks guva vēl trīs punktus, un spēles beigu rezultāts — 79:75 Latvijas junioru labā.

Jau ziņots, ka F apakšgrupas spēlē ceturtdien Francijas juniori ar 74:73 pieveica Horvātijas vienaudžus, līdz ar to, lai iekļūtu pusfinālā, Latvijas basketbolistiem krievi bija jāuzvar ar 26 punktu pārsvaru.

www.FocusDep.com

Nav komentāru: