ceturtdiena, 2008. gada 1. maijs

Hmmm...

www.FocusDep.com

Par NBA kluba Šārlotas «Bobcats» galveno treneri otrdien tika apstiprināts pieredzējušais basketbola speciālists Lerijs Brauns.

NBA Slavas zālē uzņemtais Brauns nomainīs Semu Vinsentu, kurš no amata tika atlaists sestdien. Aizvadītajā sezonā Vinsenta vadībā «Bobcats» 82 spēlēs izcīnīja 32 uzvaras, ieņemot 12. vietu Austrumu konferencē.

Brauns ir piektais veiksmīgākais NBA treneris, kurš savas karjeras laikā izcīnījis 1010 uzvaras. Vienu reizi viņš uzvarējis NBA čempionātā, trīs reizes iekļuvis finālā, bet septiņas reizes viņa vadītās komandas izcīnījušas uzvaras divīzijā. Kopumā Brauns 17 sezonās ir piedalījies izslēgšanas spēlēs.

1987./88. gadā Brauna vadībā Kanzasas universitātes komanda uzvarēja NCAA čempionātā, 2004. gadā viņš vadīja ASV izlasi Atēnu olimpiskajās spēlēs, bet četrus gadus pirms tam Sidnejas olimpiskajās spēlēs bija galvenā trenera palīgs, palīdzot izlasei izcīnīt zelta medaļas.

«Viņš ir viens no lieliskākajiem treneriem basketbolā, un esam priecīgi, ka viņš kļuvis par daļu no mūsu organizācijas,» komandas mājaslapā citēts «Bobcats» basketbola operāciju vadītājs un bijušais basketbolists Maikls Džordans.

www.FocusDep.com

Nav komentāru: