pirmdiena, 2008. gada 14. aprīlis

Great!

www.FocusDep.com

Latvijas čempioni Rīgas ASK komanda šovakar SEB Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā ar 79:72 pieveica Tallinas «Kalev/Cramo» un iekļuva finālčetrinieka turnīrā.

Jau no mača pirmajām minūtēm «Kalev/Cramo» centās uzspiest lēnu spēli, un sākumā spēja pat izvirzīties vadībā ar 5:0 un 7:1, tādejādi likvidējot Tallinā iekrātos mīnusus. Tomēr Rīgas ASK izdevās atgūties no neveiksmīgā spēles sākuma un līdz ceturtdaļas beigām mājinieki beidzot izvirzījās vadībā (14:13). Otrās ceturtdaļas sākumā Rīgas ASK ieguva sešu punktu pārsvaru (19:13), taču tam sekoja Tallinas kluba izrāviens 7:0, un rīdzinieki atkal nonāca zaudētājos. Ceturtdaļas vidū pēc diviem Sanda Valtera tālmetieniem (5/7 - pirmajā puslaikā) armijnieki panāca 31:27. Minūti līdz pirmā puslaika beigām «Kalev/Cramo» izvirzījās vadībā ar 34:32, bet atlikušajā laikā Rīgas ASK izdevās gūt sešus bezatbildes punktus.

Otrā puslaika sākumā mājinieki pēc Smiļana Paviča veiksmīga uzbrukuma ieguva septiņu punktu pārsvaru, tomēr Tallinas klubs atkal spēja nobremzēt rīdzinieku uzbrukumu, bet trešās ceturtdaļas vidū pērn BK «Ventspils» komandā spēlējušais Dušans Jeličs ar trīspunktu metienu panāca neizšķirtu - 44:44. Šajā brīdī divus punktus guva Kērtiss Miledžs, pēc tam Valters trāpīja divus trejačus, bet 11:0 spurtu noslēdza Ēriks Senderss un Miledžs (55:44). Šis izrādījās izšķirošais izrāviens, pēc kura «Kalev/Cramo» vairs nespēja atspēlēties. Mača beigās Tallinas klubam vēl bija niecīgas izredzes uz uzvaru šajā spēlē, taču armijnieku panākumu divu spēļu summā vairs nebija iespēju apdraudēt.

Rezultatīvākais Rīgas ASK komandā bija Sandis Valters, kurš guva 24 punktus, realizējot astoņus no 12 trīspunktu metieniem, bet pa desmit punktiem pievienoja Smiļans Pavičs un Kērtiss Miledžs. «Kalev/Cramo» rindās ar 14 punktiem izcēlās Kristjans Kangurs.

www.FocusDep.com

Nav komentāru: