ceturtdiena, 2008. gada 31. jūlijs

Money...

www.CyberDunk.com

Eiropas Futbola Federāciju apvienība (UEFA) no Eiropas čempionāta finālturnīra guvusi rekordlielu peļņu - 700 miljonus eiro (491,9 miljonus latu), šodien paziņoja turnīra izpilddirektors Martins Kalens.

«Kopīgie UEFA ieņēmumi no čempionāta rīkošanas sasniedza 1,3 miljardus eiro (913,6 miljonus latu), kas ir par aptuveni 50% vairāk nekā iepriekšējā čempionātā Portugālē,» piebilda Kalens. 93% ieņēmumu UEFA ieguva no televīzijas pārraižu tiesību pārdošanas, sponsoriem un tirdzniecības, bet 7% ieņēmumi tika gūti no apmēram miljona pārdoto biļešu.

«Tajā pašā laikā biļešu melnais tirgus netika pilnībā kontrolēts. Pārbaužu laikā pie stadioniem tika konfiscētas vai atzītas par nederīgām 1 300 biļetes,» atklāj Kalens. Tāpat turnīra izpilddirektors pavēstīja, ka UEFA šobrīd īsteno sarunas ar tām televīzijas kompānijām, kuras pieprasa atlīdzību par 18 minūšu ilgo pārraides pārrāvumu Vācijas un Turcijas izlašu pusfinālspēles laikā, kad tehniskas problēmas radīja Vīnē novērotais negaiss.

Organizatori uzsver, ka televīzijas pārraides guva lielus panākumus, jo katru spēli vidēji vēroja vismaz 155 miljoni skatītāju. Bet turnīra direktors Šveicē Kristians Muhlers norādīja, ka turnīra laikā nav notikuši ar drošību saistīti incidenti, jo gandrīz 10 000 drošības sargu sadarbojās ar policiju.

www.CyberDunk.com

Nav komentāru: